- 80 dkg káposzta
- 1 kávéskanál só
- bors
- 1 közepes fej hagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál zöldséges ételízesítő
- 3 evőkanál almaecet
- 2 közepes sárgarépa
- 2 evőkanál puha mazsola
- díszítéshez: 1-2 szál petrezselyem
2-3 chilipaprika
A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, kettévágjuk és torzsáját kiemeljük. Szálasra gyaluljuk, egy mélyebb edénybe helyezzük és 1 kávéskanálnyi sóval megszórjuk. Jól összekeverjük.
A hagymát meghámozzuk, felkockázzuk és az olajon megpároljuk. Hozzáadjuk az ételízesítőt, almaecetet, 1 dl vizet, kevés őrölt borsot és fedő nélkül lassú tűzön 5 percig összeforraljuk. Ráöntjük a káposztára, összeforgatjuk és szobahőmérsékleten 2-3 órát vagy akár 1 éjszakát pihentetjük.
A sárgarépát meghámozzuk, lereszeljük. A mazsolát szűrőbe szórjuk, meleg vízzel leöbítjük, lecsöpögtetjük. Nagyobb halmokban egy tálra rendezzük a káposztát, sárgarépát. Megszórjuk a mazsolával és chilipaprikával, petrezselyemmel díszítjük.
Elkészítjük az öntetet.
Hozzávalók az öntethez:
- 35 dkg natúr joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- 1 evőkanál méz
- 1-2 evőkanál citromlé
- őrölt színesbors
- csípős paprikakrém vagy 1-2 csipet cayenne bors
A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk. Az olívaolajjal együtt hozzáadjuk a joghurthoz. Sóval, mézzel, citromlével, őrölt borssal és tetszés szerint csípős paprikakrémmel vagy cayenne borssal ízesítjük. Csak tálaláskor adjuk a salátához.
Minél többet áll, annál finomabb! Természetesen maradt mindenből amit grilleztünk, így másnap, harmadnap is azt vittem ebédre a munkahelyemre. Na meg ezt a finom salátát. Igazán jól esett még több nap után is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése