Andi citromos-gombás spagettijére esett a választásom, amit régebben többször is megcsináltam már és mindig nagyon ízlett. Spagetti helyett pillangótésztát főztem mellé, mert már idejét nem tudom, mikor ettem azt utoljára. Leggyakrabban spagetti vagy valamilyen csőtészta készül nálunk.
Hozzávalók 2 nagy adaghoz:
- 40 dkg gomba
- 1 közepes fej hagyma vagy 1 csokor újhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- fél - 1 citrom leve
- 1 csokor friss petrezselyem
- olívaolaj
- só
- bors
- 30 dkg pillangótészta (farfalle)
+ tálaláshoz sajt és reszelt citromhéj
A tésztát forrásban lévő, sós vízben feltettem főni.
Amíg főtt, egy nagyobb serpenyőben olívaolajat hevítettem és rádobtam az apróra vágott, megtisztított hagymát és fedő alatt üvegesre pároltam. Hozzáadtam a zúzott fokhagymát, kevergetve pirítottam.
Jöhetett a megtisztított, csíkokra vágott gomba, ezt sóval és borssal ízesítettem. Jól összekevertem és fedő alatt kb. 10 percig pároltam. Ezután levettem róla a fedőt, és időnként megkeverve megpirítottam a gombát. A végén hozzákevertem a felaprított friss petrezselymet és a citrom levét (ízlés szerint savanyítsuk).
A leszűrt tésztával azonnal tálaltam. A tányéromon megszórtam reszelt citromhéjjal és sajttal.
Nagyon-nagyon finom volt! A nagy melegben nem is kívántam nehezebbet enni. A citrom és a friss petrezselyem igazán jól feldobják ennek az egyszerű ételnek az ízét.
És amíg én elégedetten faltam az ebédemet, addig Matyi vizslánk így strandolt a saját, külön bejáratú medencéjükben a 40 fokos kánikulában. Vilma annyira nem rajong a vízért, ő kívülről szemlélte kistesója pancsolását. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése