Pillanatok alatt elkészül, így baráti összejövetelre is gyorsan megsüthető. Salsaszósz, guacamole vagy sajtszósz is jól illik hozzá.
Hozzávalók:
- 15 dkg főtt kukorica (vagy konzerv)
- 10 dkg kukoricadara
- 5 dkg kukoricaliszt
- 1-2 evőkanál langyos víz
- 3 tojás
- só
- bors
- chilipor vagy chilipaprika darabok
- olaj a sütéshez
A mirelit kukoricát enyhán sós vízben megfőzzük, leszűrjük, vagy a konzerv kukoricát lecsöpögtetjük.
Egy tálba beleöntjük a kukoricalisztet, kukoricadarát és a tojásokat. Összekeverjük. Sóval, borssal, chilipaprikával, vagy chiliporral fűszerezzük. Ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, hogy könnyen kezelhető massza legyen. Végül beledolgozzuk a kukoricát is.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és kanállal kisebb adagokat teszünk bele a kukoricás keverékből. A tetejüket ellapítjuk. A kis lepények mindkét oldalát pirosasra sütjük.
Természetesen ízlés szerint fűszerezzük chilipaprikával. Keverhetünk bele apróra vágott zöldfűszereket is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése