A blogon eddig kétféle répás süteménnyel találkozhattatok:
- a kávékrémes répatortával amelyet egyik évben húsvétra készítettem
- a narancsos-diós répaszelettel, amelyhez ribizlis krémet kevertem ki
Mindkettő mascarponés krémmel készült, nekem valahogy ez illik igazán a répás-diós ízvilághoz. Dius is így gondolta, mert ő is mascarponés bevonattal látta el a sütijét.
Hozzávalók:
- 17,5 dkg vaj
- 17,5 dkg barna cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csapott teáskanál őrölt fahéj
- 25 dkg liszt
- 3 tojás
- 10 dkg aprított dióbél
- 35 dkg sárgarépa
+ a tetejére:
- 30 dkg natúr krémsajt vagy mascarpone
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál porcukor
A sárgarépát tisztítsuk meg és reszeljük durvára vagy aprítógéppel aprítsuk fel. A puha vajat habosítsuk ki a cukorral. Dolgozzuk hozzá a fahéjjal és sütőporral elkevert lisztet, majd adjuk hozzá a tojásokat is. Végül keverjük bele a sárgarépát és a diót.
Simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőtálba, majd toljuk 160 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 45 perc alatt süssük készre, tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk hűlni a tepsiben kb. 10 percig, majd rácsra borítva hűtsük ki teljesen.
Ezután keverjük ki a krémsajtot a citrom héjával és a porcukorral, majd egyenletesen simítsuk a sütemény tetejére. Ízlés szerint díszítsük.
Frissen a legfinomabb, de hűtőben tárolva néhány napig simán eltartható.
Köszönjük szépen a sütit, Dia!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése