Ezt a receptet a Kifőztük oldalon találtam és egyből megfogott benne az, hogy nyers, friss paradicsommal készül. Úgy éreztem, hogy a lánybúcsúra muszáj elkészítenem! Nem is bántam meg, mert nagyon egyszerű. Sütés közben pedig hihetetlenül finom illatok szálltak a konyhában!
Hozzávalók:
- 20 dkg paradicsom
- 375 ml hideg víz
- 2,5 dkg élesztő
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál cukor
- 2 evőkanál bazsalikom
- 75 dkg liszt (én ebből 35 dkg-t teljes kiőrlésű búzaliszttel helyettesítettem)
- 3/4 evőkanál só
A paradicsomot felaprítjuk és egy mély kelesztőtálba tesszük. Ráöntjük a vizet és rámorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is és jól kidagasztjuk.
Pihentetés után lisztezett munkafelületre borítjuk a tésztát, kettévágjuk és mindkét félből kenyeret formázunk. Bevágjuk a tetejüket és átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
200 fokra előmelegítjük a sütőt. Egy vízzel teli edényt állítsunk az aljába, így gőz keletkezik, ami nagyon jót tesz a kenyérnek. A tepsit betoljuk és 10 percig ezen a magas hőfokon sütjük a kenyereket, majd mérsékeljük 175 fokra. 35 perc alatt süssük készre a cipókat.
Szaftos, ízes, illatos kenyér, sokáig friss marad, nem szárad ki. És nem morzsálódik! Nyári grillpartikra kifejezetten ajánlom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése