Azóta persze van sok-sok más kedvenc levesem - nagyon leveses lettem az utóbbi években - valószínűleg így felejtődhetett el ez a recept.
Múlt héten azonban eszembe jutott, mert ahogy már említettem, vendégeink voltak és valami különlegeset szerettem volna készíteni. Zárójelben jegyzem meg, hogy ez a leves eléggé megosztó a citromos-pikáns ízvilága miatt, és ez nagyon jól megmutatkozott múlt héten is. Nem mindenkinek nyerte el a tetszését, az egyszerű, magyaros gombalevesem sokkal jobban fogyott. :)
Az eredeti receptünket mindössze annyiban módosítottam legutóbb, hogy Szárika Natúr ételízesítőt is kevertem a levesbe, hogy minél többféle íz érvényesüljön benne. Levesekhez a legtöbb esetben ezt az ételízesítőt használom.
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 2 savanykás alma
- 1/2 citrom leve
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- majoránna
- Szárika Natúr ételízesítő
- só
- cukor
- őrölt fehér bors
A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk és feltesszük vízben főni. Megszórjuk majoránnával, ételízesítővel, borssal.
Az almát kicsumázzuk és héjával együtt szintén felkockázzuk. Meglocsoljuk a kifacsart citromlével, nehogy megbarnuljon. Amint
a krumpli megpuhult, hozzáadjuk az almát is a citromlével együtt és még
5 percig főzzük.
Ezután belekeverjük a tejföllel és 1/2 dl vízzel simára kevert lisztet. Jól kiforraljuk, végül cukorral és friss, felaprított petrezselyemmel ízesítjük.
Ezután belekeverjük a tejföllel és 1/2 dl vízzel simára kevert lisztet. Jól kiforraljuk, végül cukorral és friss, felaprított petrezselyemmel ízesítjük.
Melegen is, hidegen is finom, bármelyik évszak kedvelt levese lehet.
A Vidék íze magazin 2012. októberi számában is megjelent ez a recept, méghozzá anyukám neve alatt. Ha megtalálom az újságot, lefotózom! :)
Frissítés 2015.10.26.
Íme a Vidék ízében megjelent recept.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése