A tejszínes-joghurtos málnatortája óta tudom, hogy az ő rögtönzéseire nagyon is oda kell figyelni! :)
A sütőtök krémlevese is nagyon ígéretesnek tűnik. Gyönyörű fotókat készített róla, legszívesebben befalnék egy jó nagy tálnyit belőle. A receptet átfutva pedig azt kell mondanom, hogy a dolgozó nők álma! Fél óra alatt készen van a leves a zöldséghámozással együtt.
Hozzávalók:
- kb. 1 kg sütőtök (tisztítva)
- 2 sárgarépa
- 100-150 ml főzőtejszín
- 1 kisebb fej fokhagyma
- friss gyömbér (kb. ujjnyi hosszúságú)
- só
+ pörkölt hántolt tökmag / dió / mandulapehely / napraforgómag
A tököt meghámozom, magját kikaparom, nagyobb darabokra vágom. A sárgarépát szintén megtisztítom, feldarabolom. Egy főzőedénybe teszem, feltöltöm vízzel, hogy ellepje. Megsózom és megfőzöm. Nem kell szétfőzni, kb. 10-15 perc alatt kész. Botmixerrel pépesítem, majd beleöntöm a főzőtejszínt és összerottyantom 2-3 percig.
A gyömbért apróra reszelem, a szálkás részt kidobom. A fokhagymát nagyobb darabokra vágom, s mindkettőt beleteszem a levesbe. Már nem főzöm tovább, mert kifő a gyömbér és a fokhagyma friss íze, hanem újra nekimegyek botmixerrel és jól összedolgozom.
Tálaláshoz durvára vágott diót / tökmagot / mandulapelyhet / napraforgómagot pirítok.
Zsuzsa hobbija - többek között - a fotózás, és úgy látom, ételfotózásban is jeleskedik. Ha valakinek szüksége lenne rá, ne habozzon jelezni nekem. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése