Hozzávalók a diós piskótához:
- 5 tojás
- 30 dkg porcukor
- 10 evőkanál víz
- 12 dkg darált dió
- 16 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a porcukorral és a vízzel jól kikeverjük. Ezután apránként hozzádolgozzuk a diót és a liszttel elkevert sütőport is. Végül kemény habbá verjük a tojások fehérjét és óvatosan beleforgatjuk a masszába. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A piskótát a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Hozzávalók a sütőtökös krémhez:
- 5 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag tejszínízű pudingpor
- 2 dl sült sütőtök püré
- 2 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 evőkanál méz
A pudingporból a cukorral és a tejjel sűrű pudingot főzünk. Miután kihűlt, robotgéppel belekeverjük a sütőtök pürét, a fűszerkeveréket és a mézet. Egyenletesen rásimítjuk a krémet a piskótára.
A sütemény tetejére egy igazán különleges, juharszirupos krém került. Judit azt írta nekem, hogy nagyon szereti a juharszirup ízét, kicsit diós jellegű, ezért úgy gondolta, hogy jól illik majd a diós piskótához és a sütőtökhöz.
Hozzávalók a juharszirupos krémhez:
- 2 dl habtejszín
- 1 evőkanál vaníliás porcukor
- 1 csomag habfixáló
- 1 kis doboz (25 dkg) mascarpone
- 2-3 evőkanál juharszirup
A habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. A mascarponét kikeverjük a juharsziruppal, majd két részletben beledolgozzuk a tejszínhabot. A krémet habkártya segítségével a sütemény tetejére simítjuk, majd a kártya recés szélével vagy villával hullámvonalakat húzunk bele díszítésként.
Köszönöm a receptet, Judit! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése