Ez utóbbi miatt feltétlenül meg kell említenem a Maggi
újdonságát – vagy csak nekem újdonság? - a PapiruszTM fűszerpapírban sült Szaftos csirke steak alapot. Két féle
ízesítésben kapható: kerti fűszeres és fokhagymás. Múlt héten mindkettőt
megkóstoltam, és biztos vagyok benne, hogy ezentúl gyakran lesz itthon belőle
néhány csomag. Nem elég, hogy finom, de pillanatok alatt lehet kész ételt
varázsolni az asztalra a segítségével.
A Nők Lapja 30. számában felkeltették az érdeklődésemet. Azt írták róla:
A világon egyedülálló
technológiai újítása Maggi újdonsága, a PapiruszTM fűszerpapírban
sült Szaftos csirke steak alap! A fűszerpapírnak és a gondosan válogatott
fűszereknek köszönhetően a család kedvence, a sült csirkemell mindig ugyanolyan
szaftosra, omlósra és fűszeresre sül, ráadásul zsiradék hozzáadása nélkül
készíthetjük el serpenyőben. A fejlesztés a Maggi németországi
kutatóközpontjában indult egy kis kapacitású gyártószalaggal, és máig is összesen
két gyártósor van az egész világon, ahol a következőképpen készül a PapiruszTM
fűszerpapír: a sütőpapírt finoman meghintik egy kevés növényi olajjal,
megszórják az ínycsiklandozó fűszerekkel, majd pár csepp olajjal együtt
lepréselik.
Gondoltam, hogy most már muszáj kipróbálnom, annyi jót hallottam róla másoktól is. Kicsit szkeptikus voltam az elején, mert hittem is meg nem is, hogy egy csirkemell, ami alapvetően száraz hús, szaftos maradhat, nem lesz papírszerű a sütés végére. Pácolás nélkül? Olaj nélkül? És még íze is van? Na ne!
Egy olyan napra időzítettem az első adag elkészítését,
amikor mindössze 1 órám volt laktató ételt főzni kettőnknek másnapra. 1 egész
csirkemellet használtam fel hozzá, ezt vágtam fel 4 szeletre, mivel a
csomagoláson azt olvastam, hogy 4 db fűszerpapír van benne. Minden papír 1
szelet húshoz elegendő.
Hozzávalók:
-1 csomag Maggi
szaftos csirke steak alap
-4 szelet
csirkemell
A csomagon található használati útmutatót követtem: a
csirkemelleket kissé kiklopfoltam, hogy kb. 1 cm vastagok legyenek.
Kinyitottam egy fűszerpapírt, az egyik felére ráfektettem a húst, a másik felét
ráhajtottam és kissé rányomkodtam.
A teflonserpenyőt felmelegítettem és egyszerre két csomagot
helyeztem bele. 1 perc után fűszeres illat kezdett szállni belőle, ami nem is
csoda, mert a sütőpapírok bőven meg vannak szórva mindenféle fűszerrel, nem
sajnálták róla. :)
4-5 perc alatt megsütöttem a hús egyik oldalát, majd megfordítottam. A másik oldalának nem is kellett ennyi idő, 3 perc alatt kész volt, a későbbi felszeleteléskor láttam, hogy tényleg teljesen átsült. Tányérra szedtem, eltávolítottam róla a sütőpapírt. Következhetett a másik két csomag hús, ami ugyanennyi idő alatt készre sült.
Nem akartam hinni a szememnek, amikor a végén megláttam,
hogy a serpenyő teljesen tiszta maradt. Nemcsak időt, energiát, de még
mosogatást is lehet spórolni vele. Engem már ez is meggyőzött, de a kóstolás
még inkább. Az első falatok után már tudtam, hogy nem csak marketingfogás volt
a termék neve: „szaftos”. Finom, fűszeres, megfelelően sós ízű lett a csirke,
fűszerkéreggel bevonva és nem volt száraz. Még Iminek tetszését is elnyerte,
pedig ő inkább a csirkecombot szokta előnyben részesíteni. Annyira ízlett neki,
hogy másnap már ő készítette el a második adagot, a fokhagymás ízesítésűt.
A képek a kerti fűszeres csirke steakről készültek.
A 4 szelet hús megsütése mindössze negyed órámat vette
igénybe. Közben még arra is maradt idő, hogy wokban pirított zöldségeket és
héjában sült krumplit készítsek köretnek. Na meg joghurtos kapros szószt a
krumpli mellé.
Ennyi. Egy órába belefér mosogatással, zöldségszeleteléssel
együtt.
Én is szkeptikus vagyok ezekkel a dolgokkal, de a száraz csirkemellet sem szeretem.
VálaszTörlésRábeszéltél, hétvégén kipróbálom
Kíváncsi vagyok, hogy ízlik neked, majd megírod? :) Férjem sem szereti a csirkemellet túlságosan, de ez még neki is tetszett.
TörlésTényleg jó lett. Mindkét ízesítésűt kipróbáltuk. Ennyit megér, gyorsan kész, - és ami ritka ezeknél a marketing szövegeknél - tényleg hozza azt amit ígért.
TörlésKöszi, Nyuci
Igazán nincs mit és örülök, hogy bejött nektek is. :)
TörlésSziasztok!
VálaszTörlésVegyetek sütőpapírt, kenjétek át olajjal, szórjatok rá fűszert és ugyanaz lesz a hatás!