Egyetlen kiegészítésem van az ő receptjéhez: azt írta, hogy kb. 1 cm-esre nyújtva, 4-5 cm-es formával szaggatva kb. 30-35 db lesz belőle. Nos nekem egészen pontosan 63 db lett ugyanezekkel a paraméterekkel... :)
Ami nem baj, sőt! Ez a süti fogyott el leghamarabb a karácsonyiak közül, nagy részét Imi tüntette el. Az első néhány darabnál még kicsit csóválta a fejét, hogy "azért nem ugyanolyan mint a bolti vaníliás karika" - amit egyébként mindketten imádunk - de aztán már nem számított, gyors ütemben fogyasztotta a fém dobozból. Valóban, aki arra számít, hogy ugyanolyan ízű, állagú ez a süti mint a Győri Vaníliás karika, az egy kicsit csalódott lesz. De tényleg csak egy kicsit, mert szinte a testvére lehetne a sütemény és tényleg nem lehet abbahagyni az evését.
Hozzávalók (nálam 60-65 db-hoz):
- 40 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor vagy pár csepp aroma
- 25 dkg vaj
- fél citrom reszelt héja
- csipetnyi só
- 2 tojás sárgája
- fél mokkáskanál szódabikarbóna
+ 1 tábla étcsoki (vagy tejcsoki)
A csokoládé kivételével minden alapanyagot deszkára borítunk és gyorsan összedolgozunk. Gömböt formálunk a tésztából és folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
Ezután gyúródeszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk és 4-5 cm átmérőjű (lyukas) kerek formával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük és 180 fokra melegített sütőben kb. 5-6 perc alatt megsütjük. Nem baj ha még kicsit lágy a tészta, mert szabad levegőn hamar megszikkad.
A csokit gőz felett megolvasztjuk és a kihűlt karikák alját egyesével belemártjuk. Sütőpapírra sorakoztatjuk és hűvös helyre tesszük. Kb. fél óra múlva levehetjük róla, amikor megszilárdul a csoki és fém dobozba zárhatjuk a sütiket.
Megmondom őszintén, még nem tudom meddig áll el így, mert nálunk nem sok ideje volt. Néhány nap alatt elfogyott az egész.
A héten közkívánatra süthetek egy újabb adagot. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése