2015. január 21.

Fasírtgolyók bacon-nel és sajtmártással

A receptet a Nosalty-nak, egész pontosan az Illatok a konyhámból blognak köszönhetem. Hálás is vagyok érte, mert szerintem szuper recept! Lényegében semmit se változtattam rajta, csak az adagon, mert én 6 főre készítettem el (az eredeti recept 2 főre szól, én tévesen csak dupla adagot készítettem). Mivel nem főzök túl sűrűn, Bea azonnal bejelentkezett ebédre, amint elárultam, hogy főzni fogok. :) A recept könnyen követhető, és a hozzávalók olvasásától is meg tud éhezni az ember. Következzenek is a belevaló hozzávalók! :)


A fasírthoz:
60 dkg darált sertéshús,
2-3 gerezd fokhagyma,
1 vöröshagyma,
190 g kockázott bacon,
1 nagy csipet só (vagy ízlés szerint),
1 csapott mokkáskanál bors (vagy ízlés szerint),,
1 mokkáskanál borsikafű (vagy ízlés szerint),
2 tojás
5-6 evőkanál zsemlemorzsa (vagy szükség szerint).

A mártáshoz:
12 dkg mascarpone (lehet kicsit több is),
10 dkg parmezán sajt,
10 dkg füstölt sajt,
2 dl főzőtejszín,
60 dkg kockázott bacon,
1 csipet só (vagy ízlés szerint),
1/3 mokkáskanál bors (vagy ízlés szerint).


A vöröshagymát és a fokhagymát felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húshoz, majd a sót, a borsot, a borsikafüvet és a felkockázott bacont is.
Hozzágyúrunk 2 tojást, majd annyi zsemlemorzsát, hogy 3-4 centiméteres golyókká lehessen formázni.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, fóliával letakarva kb. 40 percig sütjük a fasírtokat, előmelegített 200 fokos sütőben (légkeverésnél elég a 180 fok is). A végén érdemes pár percre levenni a fóliát, hogy színt kapjanak a golyócskák, amiből nekem 25 darab lett.

A mártáshoz egy serpenyőben összemelegítjük a mascarponét, a parmezánt, a füstölt sajtot, később a tejszínnel fellazítjuk, beletesszük a bacont, majd sóval és borssal ízesítjük. Addig főzzük, míg megfelelő sűrűségű nem lesz.


Ahogy a nem túl jó minőségű képeken is látszik, kukoricás rizst készítettem a fasírtgolyókhoz. Az aggodalmam, hogy kevés lesz 6 főre az adag, alaptalan volt, mert mindenki jól lakott. :)
Ebéd után összességében elég jó kritikát kaptam, úgyhogy biztos a repertoárban marad ez az étel. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése