2014. augusztus 15.

Zöldfűszeres burgonyakrémleves

Íme egy könnyű nyári leves, melynek hozzávalói valószínűleg minden konyhában megtalálhatóak. Két hétre előre kitaláltam nagyjából minden napra az ebédet még augusztus elején, ez az egyik közülük. :) A recept eredetileg újkrumplit ír, de szerintem bármikor el lehet készíteni másik krumpliból is ezt a levest.


Hozzávalók:
60 dkg krumpli (újkrumpli),
1 hagyma,
5 dkg bacon,
2 dl főzőtejszín,
5 dkg reszelt sajt,
2 cikk fokhagyma,
1 teáskanál liszt,
1 csokor petrezselyemzöld,
majoránna,
olaj,
só,
bors

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, felöntjük vízzel, Hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit, sóval, borssal fűszerezzük, 20-30 perc alatt megfőzzük.
Amikor a krumpli megpuhult, botmixerrel pürésítjük. A tejszínt a liszttel csomómentesre kavarjuk, besűrítjük vele a levest, belekeverjük a reszelt sajtot, végül megszórjuk az apróra vágott zöldfűszerekkel. A bacont csíkokra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. A kész levest a pirított baconnel tálaljuk. Pirított kenyérkockát vagy levesgyöngyöt is kínálhatunk mellé. 


Mi pirított kiflikarikákkal és baconnel ettük, igazán finom volt. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése