Nem akartam túlbonyolítani, olyan receptet kerestem, ami alapján gyorsan összedobhatom a sütit. Citromhab őszibarackos-marcipános pitéjére esett a választásom. Mert ugyebár a pitékkel nem nagyon foghat mellé az ember lánya. :)
Ezt az egy döntésemet kicsit megbántam. Tesóm is jelezte, hogy az én hagyományos linzertésztámmal finomabb lett volna a süti. Viszont a vaníliás-tejfölös krém igazán lággyá tette a pitét, élvezet volt enni.
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg liszt
- 8 dkg porcukor
- 8 dkg vaj
- 1 tojás
- késhegynyi sütőpor
- csipet só
+ szóráshoz 1 csapott evőkanál búzadara
A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk, lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk és kibéleljük vele a pitesütő formát. A búzadarával megszórjuk a tésztát.
- 25 dkg tejföl
- 5 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 kávéskanál vaníliakivonat
A hozzávalókat egy tálba öntjük és robotgéppel alaposan kikeverjük. A keveréket a tésztára öntjük.
Hozzávalók a díszítéshez:
- 5-6 őszibarack
- 4-5 dkg marcipán
A barackot megmossuk, meghámozzuk. (Aki szereti a héját, rajtahagyhatja). Negyedekre-hatodokra vágjuk és sorban a tejfölös krém tetejére rendezzük. A marcipántömbből apró darabokat csípünk és a barackok közé szórjuk.
190 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a krém teljesen megszilárdul.
A grillparti előtt egy nappal készítettem el ezt a sütit. Mire tálaltam, a gyümölcsök mellett szép kis "kráterek" keletkeztek a krémben. Ez maximum az esztétikai értékéből vont le, az ízén egyáltalán nem változtatott.
Anyuék kertje tele van mentával, így mielőtt az asztalra tettem volna a tálat, néhány mentalevéllel díszítettem a sütit.
Köszi a receptet Citromhab!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése