Nézzük is rögtön a hozzávalókat:
4 szép, nagy szelet pulykamell,
2 kis pár debreceni kolbász,
3 dl tejföl,
2 evőkanál olaj,
1 teáskanál liszt,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só és törött fehér bors
Az előkészítés:
A pulykamellszeleteket húskalapáccsal enyhén kiveregetem, és megsózva félreteszem. A debreceni kolbászt ledarálom, 1 dl tejföllel meg a zúzott fokhagymával összedolgozom.
Az elkészítés:
A kolbászos krémet a hússzeletekre kenem. Szorosan felgöngyölöm, és a tekercseket hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzöm. Az olajat serpenyőben felforrósítom, és a göngyölegek mindkét oldalát megpirítom rajta. Aláöntök 2 pohár vizet, megsózom, és fedő alatt puhára párolom. Ha a tekercsek megpuhultak, a léből kiveszem és félreteszem. A megmaradt tejfölt simára keverem a liszttel, és állandó keverés közben besűrítem a levet. Sóval, borssal ízesítem, majd a tekercseket visszatéve még egyszer felforralom.
Nagyon finom étel, remek ízt ad az egészben a debreceni kolbász. A leírt hozzávalókhoz képest anyáék nagyjából a dupláját vették mindennek. Nekünk nem fért rá az összes ledarált kolbász a hússzeletekre, így anyukám megpróbált gombócokat gyártani a maradékból, és úgy megfőzni. Természetesen nem maradtak egyben, hanem szétmállottak, így viszont csak még finomabb, sűrűbb lett a hús szaftja. Mi krumplipürét készítettünk hozzá, de szerintem rizzsel is nyugodtan tálalható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése