A múlt héten úgy döntöttünk Andrással, hogy a szombati vacsora valami könnyű lesz. Gondolkodtunk egy-egy jó nagy szelet dinnyén, meg azt hiszem a makarónin, de inkább egy kis "zöld" mellett döntöttünk, és salátát gyártottunk szombat este, a saját szájízünk szerint. Igazából egy salátát nem nagyon lehet elrontani, ha azt teszi bele az ember, amit meg akar enni, de azért lássuk ennek a hozzávalóit:
1 fej jégsaláta
4 db paradicsom
2 db paprika
5-10 dkg trappista sajt
5-10 dkg füstölt sajt
1 egész csirkemell
görög fűszerkeverék
olaj a páchoz
Cézár salátaöntet 240 ml-es
4 szelet kenyér
Előkészület gyanánt a csirkemellet András felvágta kockákra, majd a görög fűszeres olajba forgatva hűtőbe tettük pácolódni.
Amikor már igencsak megéheztünk - néhány órával később -, felkockáztuk a zöldségeket, és a sajtokat a jégsalátát összetépkedtük, és kevés olajon megpirítottuk a csirkemell kockákat.
A darabos zöldségeket összeforgattuk, majd meglocsoltuk a salátaöntettel, ami véleményem szerint kicsit sok volt erre az adagra.
Ezt követően tányérra szedtünk a salátából és a csirkéből, és hogy ne legyen ennyire fogyókúrás a vacsora, egy kis pirítós kenyérrel fogyasztottuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése