Anyuék főzték nemrég ezt az ételt, de akkora adag sikeredett belőle, hogy még nekem is csomagoltak és három napig megvolt az ebédem.
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell
- 40 dkg mexikói zöldségkeverék
- 1 kis doboz vörösbab konzerv
- 1 nagyobb fej hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- chilipaprika / chilipor / chiliolaj
- só
- bors
- oregano
- 1 kis doboz paradicsompüré vagy néhány evőkanál ketchup
- olívaolaj
A pulykahúst vékony csíkokra vágjuk, sóval és borssal megszórjuk, összekeverjük. Egy serpenyőben olívaolajon, megpirítjuk, majd 15-20 percig fedő alatt pároljuk.
Amíg párolódik a hús, a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és egy másik, magasabb falú serpenyőben vagy lábasban olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a mexikói zöldségkeveréket és a babot is. Annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje, majd belekeverjük a paradicsompürét. Ízlés szerint sóval, borssal, oreganóval, apróra vágott chilipaprikával vagy chiliporral esetleg chiliolajjal ízesítjük. Fedő alatt majdnem teljes puhulásig főzzük.
Ezután hozzáadjuk pulykamell csíkokat és félig lefedve - hogy a szaftja besűrűsödjön - teljesen puhára főzzük,
Ahogy a képeken látszik, köret nélkül, egytálételként is megállja a helyét. Természetesen más hússal is el lehet készíteni, csirkemellel vagy sertéscombból is éppen olyan finom mint pulykából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése