A torta elkészítése három lépésből tevődik össze. Elsőként a krémet készítjük el, majd amíg hűl, jöhet a piskóta, végül díszíthetjük a tetejét. Egyáltalán nem bonyolult, a legtöbb időt a hűtés teszi ki.
Hozzávalók a krémhez:
- 3 dl tej
- 1 dl feketekávé
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg vaj
- 5 dkg darált mogyoró
A tejből, cukorból, kávéból és a vaníliás pudingporból sűrű pudingot főzünk. Teljesen kihűtjük (közben elkészítjük a piskótát) időnként megkeverve, hogy ne bőrösödjön a teteje. Majd a vajat robotgéppel habosra keverjük, hozzáadjuk a pudingot és a mogyorót és krémet készítünk belőle.
Hozzávalók a piskótához:
- 6 tojás
- 12 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg darált mogyoró
- 10 dkg liszt
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Egyenként beleforgatjuk a tojások sárgáját is. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és végül a mogyorót is elvegyítjük benne.
Egy kerek sütőformát kibélelünk sütőpapírral vagy kivajazunk-kilisztezünk. Beleöntjük a masszát és 160 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 40 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A kész piskótát rácsra tesszük, kihűtjük majd 3 lapra vágjuk. A kész krémmel megtöltjük a tortát, úgy osztjuk el, hogy a tetejét és az oldalát is be tudjuk vonni vele. Hűtőbe tesszük dermedni.
Hozzávalók a díszítéshez:
- 15 dkg fehér csokoládé
- 5 dkg étcsokoládé
A két féle csokoládét gőz felett külön-külön megolvasztjuk. A fehér csokoládét a torta tetejére csorgatjuk, elsimítjuk rajta. Azonnal belecsorgatjuk az étcsokoládét és a tortatálat felemelve, 45 fokos szögben megdöntve, forgatva hagyjuk hogy egymásba folyjanak a rétegek.
Visszatesszük dermedni a hűtőbe néhány órára tálalás előtt.
Köszönjük szépen a képeket és a receptet, Rita!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése