Éppen ezért örültem nagyon, amikor Judit unokatesóm átküldte ennek a végtelenül egyszerű csirkeételnek a fotóit és receptjét. Pontosan ilyen időszakra való, amikor egy háziasszony eléggé elfoglalt és mégis szeretne ugyanolyan "rendes" ételt tálalni a családnak mint egy kevésbé pörgős szezonban.
Mindössze 5 féle alapanyag kell hozzá na és persze ízlés szerint köret. Valamint egy óra alatt készen van akár 2-4-6 főre sütjük.
Mennyiségeket nem tudok írni, csak annyit, hogy: tetszőleges :)
Hozzávalók:
- csirkecomb (lehet csak alsó, csak felső vagy akár mindkettő)
- tej
- sajt
- fokhagyma
- fűszerek / só
A csirkecombokat megmossuk, ha egészben vannak, kettévágjuk. Bőrüket rajtahagyjuk, sajtdarabkákat dugdosunk alá.
Tetszés szerinti fűszerekkel bedörzsöljük: akár pirospaprika, őrölt bors, só, majoránna keverékével, vagy sültcsirke fűszersóval. Ha fűszersóval vonjuk be, akkor már nem kell további sót szórni rá.
Sütőtálba vagy tepsibe rendezzük, felöntjük annyi tejjel, hogy a csirkehús feléig érjen. Beleszórunk 4-5 gerezd (aki szereti, többet is tehet bele) fokhagymát megtisztítva, felszeletelve.
A sütőtálat lefedjük és 180-200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 45 perc alatt készre sütjük. Ezután levesszük róla a fedőt vagy alufóliát és grill fokozatra kapcsolva megpirítjuk.
Ízlés szerint reszelt sajttal is megszórhatjuk a tetejét a sütés utolsó néhány percében. Rizses körettel de akár burgonyapürével is nagyon finom!
A fenti képen pedig a 15 hónapos Bobó látható, akit mostanában teljesen lenyűgöznek a fűszerek, imádja szagolgatni őket. Remélem szakács lesz belőle, amikor felnő. :) De ha csak annyira örökli a sütés-főzés szeretetét mint anyukája, akkor ő lesz a nők álma.
Köszönöm a receptet és a képeket, Judit!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése